بزرگ‌ترین گلخانه ایران + بزرگترین گلخانه هیدروپونیک ایران

بزرگ ترین گلخانه ایران که شیشه‌ای است در منطقه آزاد تجاری و صنعتی ارس احداث شده است. برای دانستن ویژگی ها و مزایای گلخانه هیدروپونیک با ما همراه باشد.

افزایش جمعیت، معضل کم آبی، افزایش تقاضا برای خرید محصولات کشاورزی و… باعث تاسیس و راه اندازی تعداد قابل توجهی گلخانه در سراسر کشور شده است. در این محیط می‌توان عوامل تاثیرگذار در رشد گیاه را کنترل کرد. همچنین گلخانه به دلیل سوددهی بسیار بالایی که دارد؛ همواره مورد توجه قرار گرفته است. از طرفی تمامی محصولات کشاورزی و گیاهان تولید شده در گلخانه کیفیت بهتری دارند. کیفیت خاک به دلیل کم آبی بسیار کاهش پیدا کرده است؛ به همین دلیل کشت محصولات کشاورزی در گلخانه به شدت توصیه می‌شود. جالب است بدانید، که در کشاورزی سنتی همه چیز به شانس بستگی دارد. در حالی که در کشاورزی گلخانه‌ای با چنین ریسک بزرگی مواجه نیست. همچنین با کنترل عوامل موثر در رشد گیاه می‌توان زمان برداشت را تعیین کرد. در گلخانه مصرف آب به حداقل می‌رسد و به صورت مدیریت شده گیاهان آبیاری می‌شوند.

بزرگ‌ترین گلخانه شیشه‌ای خاورمیانه کجاست؟

فعالیت‌های گلخانه‌ای به صورت جدی در ایران دنبال می‌شوند. جالب است بدانید، که بزرگ‌ترین گلخانه شیشه‌ای نیز در ایران تاسیس و راه اندازی شده است. این گلخانه بزرگ‌ترین گلخانه در غرب آسیا نیز می‌باشد. این گلخانه شیشه‌ای در منطقه آزاد تجاری و صنعتی ارس احداث شده است. همچنین با تولید محصولات کشاورزی درجه یک توانسته سهم قابل توجهی از بازارهای داخلی و خارجی را به خود اختصاص دهد. این مجموعه بزرگ‌ترین گلخانه شیشه‌ای و هیدروپونیک است؛ آتاویتا نام دارد. این گلخانه در لیست ۱۰ گلخانه بزرگ جهان قرار دارد، که همین مسئله افتخار بزرگی برای ایرانیان به شمار می‌آید. این گلخانه شیشه‌ای حدود ۵۰ هکتار مساحت دارد و در هر سالن مجزا محصولات کشاورزی مختلفی کشت می‌شوند. 
 
این گلخانه با جدیدترین تکنولوژی روز و نوین تاسیس و راه اندازی شده است؛ به همین دلیل کیفیت تمامی محصولات کشاورزی تولید شده بسیار بالا است.

در اینجا تمام ویژگی های گلخانه را در جدول زیر به طور مختصر آورده ایم.

عنوان توضیحات
مزایای کاشت گلخانه‌ای صرفه‌جویی در مصرف آب، کنترل نحوه پرورش گیاهان و کنترل آلودگی و آفات
بزرگ‌ترین گلخانه شیشه‌ای خاورمیانه آتاویتا
ویژگی گلخانه شیشه‌ای کنترل نور و گرما، پرورش گیاه با کمترین میزان از آب و ایده‌آل برای گیاهان مختلف
اولین گلخانه شیشه‌ای در قرن ۱۹ در یکی از کشورهای اروپایی راه‌اندازی شد.
هدف از کاشت گلخانه‌ای کاهش ریسک ناشی از کشت گیاه در فصول مختلف

ویژگی‌های گلخانه شیشه‌ای: 

گلخانه شیشه‌ای در سایه ویژگی‌های بی‌شماری که دارد، در سراسر جهان محبوب و پرطرفدار است. در واقع این گلخانه برای رشد و پرورش گیاهان گزینه مناسبی به شمار می‌آید. در ادامه به بررسی ویژگی‌های اصلی این گلخانه خواهیم پرداخت:

  • امکان پرورش گیاهان مختلف: در این گلخانه می‌توان گیاهان مختلف و متعددی را رشد و پرورش داد.
  •  ایجاد شرایط آب و هوایی ایده آل برای رشد گیاه: در گلخانه شیشه‌ای می‌توان شرایط آب و هوایی را برای رشد گیاهان را کنترل کرد و در بهترین شرایط ممکن تنظیم کرد.
  • امکان نصب تجهیزات مختلف: در صورت نیاز می‌توانید تجهیزات مختلف گلخانه‌ای را به آسانی نصب کنید.
  • عبور نور به صورت ایمن: این گلخانه‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند، که نور به صورت ایمن عبور می‌کند. تحت چنین شرایطی محیط گلخانه گرم‌تر خواهد بود.

 تمامی موارد ذکر شده تنها بخشی از ویژگی‌های گلخانه شیشه‌ای بودند. این گلخانه از هر نظر برای کشت و پرورش گیاهان مناسب است.

ویژگی های گلخانه شیشه ای

 مزایای گلخانه شیشه‌ای: 

شاید در نگاه اول فکر کنید، گلخانه شیشه‌ای با سایر گلخانه‌های معمولی تفاوت چندانی ندارد. در صورتی که چنین باوری کاملا اشتباه است. این گلخانه به بهترین شکل ممکن عایق بندی شده و به راحتی می‌توان عوامل موثر در رشد گیاهان را کنترل کرد. از دیگر مزایای گلخانه شیشه‌ای می‌توان  به عایق بندی مناسب اشاره نمود. این مدل از گلخانه‌ها به گونه‌ای عایق بندی شده‌اند، که در شرایط آب و هوایی سرد خطری گیاه را تهدید نمی‌کند. از دیگر مزایای این محیط پرورشی می‌توان به کنترل نور و گرما به راحت‌ترین شکل ممکن اشاره کرد. همچنین طول عمر این گلخانه بسیار بالاتر است و بهداشت داخل گلخانه را به خوبی می‌توان کنترل کرد.
به نوعی تجمع آلودگی بسیار کمتر خواهد بود. این نوع از گلخانه آسیبی به محیط زیست وارد نمی‌کند و در برابر آلاینده‌ها مقاوم است.

تاریخچه گلخانه شیشه‌ای:

بررسی‌های مختلفی در خصوص تاریخچه گلخانه شیشه‌ای انجام گرفته است. بر اساس داده‌های اطلاعاتی جدید اولین گلخانه شیشه‌ای در قرن ۱۹ تاسیس و راه اندازی شد. همچنین تاسیس این گلخانه اولین کارها در کشاورزی پس از جنگ جهانی دوم بود. در اوایل قرن بیستم این گلخانه‌ها به اوج محبوبیت خود رسیدند و همچنین از اروپا به سایر نواحی دنیا نیز منتقل شدند. یکی از طرفداران اصلی گلخانه شیشه‌ای در جهان کشور هلند می‌باشد. این کشور پس از تقویت زیرساخت‌های خود در زمینه کشاورزی بیش از صدها گلخانه شیشه‌ای تاسیس کرد. 
 
این کشور هنوز هم از پیشگامان اصلی گلخانه شیشه‌ای در جهان به شمار می‌آید. در نهایت اوایل قرن ۲۰ گلخانه شیشه‌ای وارد ایران شد. همچنین پس از ورود به دلیل ویژگی‌های متمایز و متفاوت بسیار مورد توجه قرار گرفت.

 از چه زمانی در ایران گلخانه شیشه‌ای داریم؟ 

با کمی بررسی و تحقیق متوجه خواهید شد، که محبوبیت گلخانه شیشه‌ای در ایران بی‌سابقه است. به طوری که تاسیس و راه اندازی این گلخانه به نسبت سال‌های گذشته حدود ۳۹ درصد افزایش پیدا کرده است. همچنین مهندسان کشاورزی نیز این مدل از گلخانه را برای کاشت محصولات کشاورزی مناسب می‌دانند. بر اساس داده‌های اطلاعاتی این سبک از گلخانه از اواخر قرن ۲۰ وارد ایران شد.
در ابتدا دنیای کشاورزی با این محیط پرورشی بیگانه بود. پس از مدت زمانی کوتاهی محبوبیت این مدل از گلخانه در بین پرورش دهندگان گیاهان بیشتر از هر زمانی افزایش پیدا کرد. به طوری که تقاضا برای راه اندازی این مدل از گلخانه بیشتر شده است.

تولید محصولات خارج از فصل تولید: 

در سال‌های نه چندان دور تولید محصولات کشاورزی خارج از فصل تولید به دور از واقعیت بود. پس از تاسیس و راه اندازی گلخانه این رویا به حقیقیت پیوست. در سایه انواع گلخانه می‌توان محصولات کشاورزی را بدون محدودیت در فصول مختلف کشت کرد. در واقع با کنترل شرایط موجود می‌توان محصولات کشاورزی را کشت کرد. با ایجاد چنین رویکردی می‌توانید از طریق گلخانه به سقف درآمد قابل توجهی دست پیدا کنید. تولید محصولات خارج از فصل تولید زمانی پرسود خواهد بود، که محصول کشاورزی مناسب را تولید کنید. که مثلا میتوان میوه فصل زمستان را در پاییز یا تابستان در گلخانه پرورش داد.
همچنین توجه داشته باشید، که باید بر حسب تغییرات فصلی و محیطی عوامل مختلف محیطی را برای رشد گیاه فراهم کنید. تولید محصولات خارج از فصل تولید کلید طلایی کسب سود بیشتر از طریق کشاورزی می‌باشد.

حداکثر تولید در واحد سطح:

یکی از معایب اصلی کشاورزی سنتی وجود مشکلات گسترده در زمینه پرورش گیاهان مختلف است. به طوری که در واحد سطح می‌توان فقط تعداد محدودی محصول کشاورزی را کشت کرد. همین مسئله باعث افزایش مصرف آب می‌شود و از تمامی ظرفیت‌های زمین کشاورزی نمی‌توان بهره مند شد. در محیط گلخانه می‌تواند حداکثر تولید در واحد سطح را تجربه نمود. به نوعی با برنامه ریزی دقیق و اصولی می‌توانید در یک واحد سطحی کوچک تعداد قابل توجهی گیاه را کشت کنید.
با یک گلخانه کوچک می‌توانید درآمد قابل توجهی را کسب نمایید؛ زیرا می‌توان در واحد سطح تولید محصولات کشاورزی را به حداکثر رساند. همچنین تمامی محدودیت‌ها و موانع موجود را می‌توان برطرف کرد.

کاهش هزینه تولید: 

هزینه تولید محصولات کشاورزی در روش سنتی بسیار بالا است. همچنین بخش قابل توجهی از هزینه‌های پرداختی تلف می‌شوند. در حالی که گلخانه به این گونه نیست و هزینه تولید را می‌توان تا حد قابل توجهی کاهش داد. اگر بودجه کمتری را برای کشت و پرورش گیاه در نظر گرفته‌اید؛ حتما به روش گلخانه‌ای محصولات کشاورزی خود را کشت کنید. تحت چنین شرایطی می‌توانید با کمترین میزان از سرمایه به سود قابل توجهی برسید. 
 
توجه داشته باشید، که در سایه مدیریت دقیق و حرفه‌ای می‌توانید هزینه تولید و پرورش گیاه را حتی کمتر کنید. به نوعی در این روش از پرورش گیاه، حتی یک ریال هزینه مازاد و گزاف پرداخت نخواهید کرد.

گلخانه باعث کاهش هزینه تولید

استفاده بهینه از نهادهای کشاورزی:

حتی در بزرگ‌ترین گلخانه ایران نیز می‌توان با استفاده بهینه از نهادهای کشاورزی گیاهان را به بهترین شکل ممکن کشت کرد. تحت چنین شرایطی هزینه‌های پرداختی جهت رشد و پرورش گیاه نیز به شدت کاهش پیدا خواهد کرد. به نوعی با استفاده بهینه از آب، بذر، کود و سموم می‌توان گیاهان را به بهترین شکل ممکن کاشت کرد. در سبک سنتی پرورش گیاهان بخش قابل توجهی از نهادهای کشاورزی تلف خواهد شد. تحت چنین شرایطی میزان سود کشاورز کمتر خواهد شد و به همین دلیل این روش از کشاورزی به هیج وجه توصیه نمی‌شود.
با استفاده بهینه از نهادهای کشاورزی می‌توان محصولات مختلف و متنوع را به بهترین شکل ممکن کشت کرد. تحت چنین شرایطی می‌توانید در کنار سود بالا از رشد و پرورش گیاهان نهایت لذت را خواهید برد.

 امکان استفاده از روش کاشت هیدروپونیک: 

در محیط گلخانه به راحتی می‌توان کاشت هیدروپونیک را تجربه نمود. این روش از کاشت گیاه به دلیل مزایا و ویژگی‌های نامحدودی که دارد؛ بسیار مورد توجه قرار گرفته است. در این روش از کاشت گیاه در خاک زمینی قرار نمی‌گیرد. به نوعی گیاهان داخل فضایی پر شده از آب، خاک، کود و… قرار می‌گیرند. همچنین کاشت هیدروپونیک در عصر جدید طرفداران بسیاری زیادی دارد؛ زیرا شرایط رشد گیاه را به خوبی می‌توان کنترل نمود. 
در محیط گلخانه به راحتی می‌توان این روش از کاشت را اجرا کرد. در حالی که امکان اجرای این روش در کشاورزی سنتی غیر ممکن است. اگر قصد کاشت گیاه به روش هیدروپونیک را دارید؛ حتما نسبت به رشد و پرورش گیاه در گلخانه اقدام کنید.

کنترل آفات و آلودگی:

از دیگر مزایای کاشت گیاهان در گلخانه می‌توان به کنترل آفات اشاره کرد. در واقع می‌توان برای رشد محصولات کشاورزی یک محیط ایمن و مطمئن را به ارمغان آورد. و برای جلوگیری از مسمومیت غذایی بسیار مفید هستند. تحت چنین شرایطی هیچ خطری گیاهان را تهدید نخواهد کرد. سالانه بخش قابل توجهی از محصولات کشاورزی که به روش سنتی کشت شده‌اند، به دلیل عدم کنترل آفات تلف می‌شوند. 
همچنین این آفات می‌توانند محصولات کشاورزی را به طور کامل از بین می‌برند. از دیگر مزایای کاشت گلخانه‌ای می‌توان به کنترل آلودگی اشاره کرد. در واقع با اجرتی تدابیر مختلف می‌توان از انتقال آلودگی به داخل گلخانه جلوگیری نمود. به نوعی گیاهان شما از خطر آلودگی در امان خواهند بود. عدم کنترل آلودگی موجب نابودی محصولات کشاورزی خواهد شد.

اشتغال زایی: 

با رشد و پرورش گیاهان در گلخانه می‌توانید برای افراد فعال در این زمینه اشتغال زایی کنید. در کشاورزی سنتی اشتغال زایی دائمی نبوده و فقط به صورت فصلی است. به نوعی در برخی از فصول سال می‌توان برای تعداد محدودی از افراد اشتغال زایی کرد. در صورتی که در گلخانه چنین مشکلی وجود ندارد. در سایه اشتغال زایی می‌توانید به بهبود زیرساخت‌های اقتصادی کشور کمک شایانی کنید. تحت چنین شرایطی کشور نیز در مسیر رشد و پیشرفت قرار خواهد گرفت. 
 
همچنین دولت از حامیان اصلی تاسیس و راه اندازی گلخانه در ایران می‌باشد. به منظور اشتغال زایی در این بخش حتما نسبت به تاسیس و راه اندازی گلخانه اقدام نمایید.

استفاده از زمین‌های غیرقابل کاشت:

از زمین‌های غیرقابل کشت در کشاورزی سنتی به هیچ عنوان نمی‌توان استفاده کرد. به نوعی کنترل فاکتورهای موثر در رشد گیاه در این شیوه غیرممکن است. در صورتی که به واسطه گلخانه می‌توان از زمین‌های غیرقابل کشت به راحتی استفاده کرد. در واقع با کنترل عوامل موثر در رشد گیاه می‌توان از چنین زمین‌هایی استفاده کرد.
اگر زمین غیرقابل کشتی دارید؛ تنها از طریق تاسیس گلخانه می‌توانید از تمامی ظرفیت‌های زمین خود استفاده کنید. توجه داشته باشید، که حتما بر اساس نوع گیاه عوامل موثر در رشد را تنظیم کنید.

تجارتی با ریسک کم: 

کشت و پرورش گیاهان در گلخانه تجارتی با ریسک کم می‌باشد. در واقع هیچ گونه خطر و ریسکی روند رشد و پرورش گیاهان را تهدید نخواهد کرد. این تجارت به دلیل ریسک کمتری که دارد؛ بسیار مورد توجه قرار گرفته است. در حالی که کشاورزی سنتی ریسک بیشتری دارد؛ به همین دلیل برای سرمایه گذاری کلان توصیه می‌شود. این تجارت در کنار ریسک کم، بسیار پرسود می‌باشد.
حتما توجه داشته باشید، که برای کاهش هرگونه ریسک می‌توانید از مهندسان کشاورزی فعال در این زمینه نیز کمک بگیرید. تحت چنین شرایطی هرگونه ریسک را می‌توان به حداقل رساند.

گلخانه تجارتی با ریسک کم

گلخانه شیشه‌ای در حفظ محیط زیست منطقه و بهینه سازی مصرف آب چه نقشی دارد؟

گلخانه شیشه‌ای در حفظ محیط زیست منطقه نقش کلیدی دارد؛ زیرا این روش از کشاورزی آسیب و آلودگی به محیط وارد نمی‌کند. در صورتی که کشاورزی سنتی باعث تخریب خاک می‌شود. از طرفی با کشاورزی مدرن می‌توان در مصرف آب صرفه جویی کرد و از آب به صورت بهینه استفاده نمود.
در صورتی که در کشاورزی سنتی حجم قابل توجهی از آب هدر می‌شود. در همین راستا باید کشاورزی گلخانه‌ای از هر جهت توصیه می‌شود.

جمع بندی:

کشاورزی در گلخانه از هر جهت توصیه می‌شود؛ زیرا عوامل محیطی را به راحتی می‌توان کنترل کرد. گلخانه شیشه‌ای از هر نظر جهت کشت گیاه توصیه می‌شود. همچنین بزرگ‌ترین گلخانه شیشه‌ای در منطقه آزاد ارس قرار دارد. این گلخانه با نام آتاویتا در زمینه تولید محصولات کشاورزی مختلف فعالیت می‌کند.
همچنین در این روش می‌توان در مصرف آب صرفه جویی کرده و هزینه تولید را به شدت کاهش داد. همچنین با کنترل آفات و آلودگی‌ها می‌توان از هرگونه خسارت جلوگیری نمود.

کد خبر 56039

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 8 =